Hofke van Bazel

Hofke van Bazel heeft het allemaal: een unieke locatie, een bijzonder sfeervol kader, een echt gedreven & enthousiast team en een uitmuntende chef.

Chef Kris De Roy – Belgian Mastercook – kookt op een groene en inventieve wijze, hanteert de nieuwste kooktechnieken, allemaal in naam van de pure smaak!
Vele mooie ingrediënten worden gekoesterd in hun grote moes- en kruidentuin in de Polders van Kruibeke.

The Chef – Kris De Roy

Geraardsbergen – 21 september 1973

Studies:

  • Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge – 6 jaar
  • Hotelschool Ter Duinen in Koksijde – Management

1991 Restaurant De Paddock *

1991 – 1994 Restaurant La Pérouse **

1994  Restaurant De Matelote *

1995  Restaurant De Halewijn * Chef de cuisine

1996  – 1999 Restaurant Folliez * Sous-chef

Maart 1999 Restaurant Hofke van Bazel
Chef de cuisine & mede-eigenaar

November 2013 behaalde eerste Michelin-ster

2021 behaalde de groene Michelin-ster

Gina Miurin & Kris De Roy

Chef Kris De Roy staat reeds sinds 1999 aan het fornuis in Hofke van
Bazel. Na een gedreven zakelijke samenwerking van zes jaar, sloegen
uiteindelijk de vonken over. Sindsdien koesteren ze samen met bijzonder
veel passie hun restaurant en zorgen ze voor culinair vuurwerk in Bazel.

Dit koppel heeft mekaar echt gevonden en delen dezelfde passie & ambitie.
Samen maakten ze van Hofke van Bazel een gastronomische referentie met
enorm veel troeven. Het ziet er naar uit dat ze nog vele plannen koesteren…

Bazel

Waar Natuur, Cultuur en Gastronomie elkaar ontmoeten tussen Kastelen en Polders.

Bazel is een dorp in België. Het is sinds 1977 deelgemeente
van de fusiegemeente Kruibeke, in het oosten van het Waasland.

Gehonoreerd als één van de mooiste dorpen van Vlaanderen, is de dorpskern van Bazel zeker een bezoek waard. Bazel is een gezellig, Middeleeuws dorpje met een rijke geschiedenis. Bijzonder gezellig gelegen in een prachtig natuurgebied.

Zijn unieke landelijke omgeving is een plaats waar je gewoon gelukkig wordt!

Onze kookboeken

Ontdek, ervaar, proef en geniet!
Verwen uzelf met het boek of schenk het aan anderen…

Meer dan 100 lekkere koolhydraat-arme
recepten van 50 Alliance Gastronomique topchefs.

Een boek vol moestuin tips en groene recepten

Publicaties

Hieronder kan u de meest recente
artikels die over ons werden gepubliceerd.

  • Michelin Green Stars

    The Michelin-starred Hofke van Bazel (Basel, Belgium) can also proudly display a Green Star. Michelin wants the Green Star to stimulate sustainable dynamics … QL magazine – 10

    Naar het artikel

  • Wat is de groene MICHELIN ster …

    De MICHELIN Gids heeft de groene ster in het leven geroepen om duurzaamheid op de kaart te zetten. Maar wat houdt die … Guide Michelin – 2021

    Naar het artikel

  • Het duurzame Hofke van Bazel

    Hofke van Bazel viert zijn 25e verjaardag met gemengde gevoelens. Het lijdt onder de coronamaatregelen, maar werd onlangs wel bekroond met een groene MICHELIN ster… Guide Michelin – 2021

    Naar het artikel