Hofke van Bazel
Hofke van Bazel heeft het allemaal: een unieke locatie, een bijzonder sfeervol kader, een echt gedreven & enthousiast team en een uitmuntende chef.
Chef Kris De Roy – Belgian Mastercook – kookt op een groene en inventieve wijze, hanteert de nieuwste kooktechnieken, allemaal in naam van de pure smaak!
Vele mooie ingrediënten worden gekoesterd in hun grote moes- en kruidentuin in de Polders van Kruibeke.
The Chef – Kris De Roy
Geraardsbergen – 21 september 1973
Studies:
- Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge – 6 jaar
- Hotelschool Ter Duinen in Koksijde – Management
1991 Restaurant De Paddock *
1991 – 1994 Restaurant La Pérouse **
1994 Restaurant De Matelote *
1995 Restaurant De Halewijn * Chef de cuisine
1996 – 1999 Restaurant Folliez * Sous-chef
Maart 1999 Restaurant Hofke van Bazel
Chef de cuisine & mede-eigenaar
November 2013 behaalde eerste Michelin-ster
2021 behaalde de groene Michelin-ster
Gina Miurin & Kris De Roy
Chef Kris De Roy staat reeds sinds 1999 aan het fornuis in Hofke van
Bazel. Na een gedreven zakelijke samenwerking van zes jaar, sloegen
uiteindelijk de vonken over. Sindsdien koesteren ze samen met bijzonder
veel passie hun restaurant en zorgen ze voor culinair vuurwerk in Bazel.
Dit koppel heeft mekaar echt gevonden en delen dezelfde passie & ambitie.
Samen maakten ze van Hofke van Bazel een gastronomische referentie met
enorm veel troeven. Het ziet er naar uit dat ze nog vele plannen koesteren…
Bazel
Waar Natuur, Cultuur en Gastronomie elkaar ontmoeten tussen Kastelen en Polders.
Bazel is een dorp in België. Het is sinds 1977 deelgemeente
van de fusiegemeente Kruibeke, in het oosten van het Waasland.
Gehonoreerd als één van de mooiste dorpen van Vlaanderen, is de dorpskern van Bazel zeker een bezoek waard. Bazel is een gezellig, Middeleeuws dorpje met een rijke geschiedenis. Bijzonder gezellig gelegen in een prachtig natuurgebied.
Zijn unieke landelijke omgeving is een plaats waar je gewoon gelukkig wordt!
Onze kookboeken
Ontdek, ervaar, proef en geniet!
Verwen uzelf met het boek of schenk het aan anderen…
Meer dan 100 lekkere koolhydraat-arme
recepten van 50 Alliance Gastronomique topchefs.
Een boek vol moestuin tips en groene recepten
Publicaties
Hieronder kan u de meest recente
artikels die over ons werden gepubliceerd.
-
Michelin Green Stars
The Michelin-starred Hofke van Bazel (Basel, Belgium) can also proudly display a Green Star. Michelin wants the Green Star to stimulate sustainable dynamics … QL magazine – 10 -
Wat is de groene MICHELIN ster …
De MICHELIN Gids heeft de groene ster in het leven geroepen om duurzaamheid op de kaart te zetten. Maar wat houdt die … Guide Michelin – 2021 -
Het duurzame Hofke van Bazel
Hofke van Bazel viert zijn 25e verjaardag met gemengde gevoelens. Het lijdt onder de coronamaatregelen, maar werd onlangs wel bekroond met een groene MICHELIN ster… Guide Michelin – 2021