Hofke van Bazel

Hofke van Bazel heeft het allemaal: een unieke locatie, een bijzonder sfeervol kader, een gedreven & enthousiast team en een uitmuntende chef.

Chef Kris De Roy – Belgian Mastercook – en souschef Sylvester Schatteman koken op een groene en inventieve wijze, hanteren de nieuwste kooktechnieken, allemaal in naam van de pure smaak! Vele mooie ingrediënten worden gekoesterd in onze grote moes- en kruidentuin in de Polders van Kruibeke.

The Chef – Kris De Roy

Geraardsbergen- 21 september 1973

Studies:

  • Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge – 6 jaar
  • Hotelschool Ter Duinen in Koksijde – Management

1991 Restaurant De Paddock * 6 maanden Garde-manger

1991 – 1994 Restaurant La Pérouse ** 3 jaar Daar heb ik in de volgende parties gewerkt:

  • Garde-manger
  • chef garde-manger • patisserie
  • chef rötisseur
  • chef banquet
  • chef poissonnier

1994  Restaurant De Matelote * 1 jaar Garde-manger

1995  Restaurant De Halewijn * 1 jaar Chef de cuisine

1996  – 1999 Restaurant Folliez * 3 jaar sous-chef

maart 1999 Restaurant Hofke van Bazel
Chef de cuisine & mede-eigenaar
November 2013 behaalde eerste Michelin-ster 2021 behaalde de groene Michelin-ster

Gina & Kris

Axim a que voluptat enisi cum nit voluptati de plitatur milla est, estiist aut rero mos ate vernat velia nimpori officidusa duntem sam doluptatus sam quisquias ipis vollorestios event ipis adigent. Iquam fuga. Nequod qui aperum quamusa voloreptat.

Bazel

Bazel is een dorp in België. Het is sinds 1977 deelgemeente van de fusiegemeente Kruibeke, in het oosten van het Waasland. Op 1 januari 2008 had Bazel 5242 inwoners.

Algemeen wordt, op gezag van de plaatselijke heemkundige Alois Maris, aangenomen dat de oorsprong van de naam Bazel, of meer bepaald de oude benaming Barsela, een samenvoeging is van de Frankische woorden baar = bloot of woest, en sele of sela = woning . Vergelijk ook met de Belgische dorpen Beerzel en Beersel. Barsela evolueerde over Baersele en Baersel tot Baesel, Basel en Bazel. De heren van Barsela bewoonden het Kasteel Wissekerke te Bazel.

Zijn unieke landelijke omgeving is een plaats waar je gewoon gelukkig wordt!

Onze kookboeken

Axim a que voluptat enisi cum nit voluptati de plitatur milla est, estiist aut rero mos ate vernat velia nimpori officidusa duntem sam doluptatus sam quisquias ipis vollorestios event ipis adigent. Iquam fuga. Nequod qui aperum quamusa voloreptat.


Meer dan 100 lekkere koolhydraat-arme recepten van 50 topchefs

Een boek vol moestuin tips en groene recepten

News

Hieronder kan u de meest recente blogposts vinden door gastvrouw Gina Miurin